"Денят е прекрасен" празнува Никулден

Специален гост беше един вечно усмихнат и пристрастен към пънка именник – Кольо Гилъна

Реклама

"Днес е Никулден. Хайде да се състезаваме кой е по-голям шаран”, предложи Ива на своята екранна половинка В "Денят е прекрясен". Той пък побърза да й обясни, че е черен хайвер и не се вписва в нейния импровизиран конкурс.

Специален гост на Ива и Мавриков бе един вечно усмихнат и пристрастен към пънка именник – Кольо Гилъна. Водещите го посрещнаха с типичен никулденски подарък – шаран. Той пък на драго сърце разказа за участието си във "Великолепната шесторка”.

"Шесторката” е невероятен проект. Виждам, че хората стават все по-съпричастни към проблема и това ме радва. Всички колеги са много позитивни, със страхотно чувство за хумор. Няма конкуренция и състезателен характер помежду ни. Ще запомня участието си в тази кауза, като един невероятен момент от живота ми”.

За да разкаже за това какъв е Кольо извън сцената, в студиото се присъедини и неговата съпруга Зари. "Той е невероятен мъж. Пристрастен е към музиката и футбола. Кольо е екшън и половина, пънкар, който се оказа и романтик”, разкри тя.

Трогнат от думите й, Кольо добави: "Най-щастливите ми дни в живота бяха денят, когато станахме семейство и раждането на двамата ми прекрасни сина. Зари е страхотна жена, кротка и тиха. Аз съм по-емоционалният и буен. Така балансираме. Двамата разказаха, че обожават морето и всяка свободна минута са на път”.

В рубриката "Здраве да е” д-р Михайлов обясни на Ива и Васко защо е толкова важна консумацията на риба и разказа легендата за св. Никола. "Рибата е изключително полезна храна. Тя е богата на омега 3 мастни киселини, йод, фосфор и селен. Рибата укрепва имунната система, костите и има антидепресантно  действие.”

Попитан от Ива дали е вярно, че рибата предотвратява сериозни заболявания и има ли специални рибни ястия за деца, докторът отговори: "Има теории, че консумацията на акула предотвратява ракови заболявания. За превенция на инфаркта вече е доказано, че трябва да се хапва риба. При децата може да се дава рибено масло, което е изключително полезно за зрението, паметта и укрепването на костите.”

Утре в "Денят е прекрасен" ще гостува едни от най-добрите ин витро специалисти – д-р Георги Станчев.  В предаването ще дойде и омбудсманът Константин Пенчев, с който Ива и Васко ще търсят решение за закриването на здравните помощни училища.