Морски теми, домашни любимци и трудната бременност са основните акценти в предаването тази седмица

Водещият на bTV Новините Юксел Кадриев е специален гост по темата за домашните любимци

Реклама

Тази седмица водещите на предаването Ива и Боги ще предоставят полезна информация на всички любители на морските удоволствия за това как да направят почивката си на море комфортна и безопасна.

В сряда ще гостуват експерти от Комисията за защита на потребителите, дългогодишният спасител Пламен Харизанов от Водноспасителната служба на БЧК, педиатърът Венцислав Везенков и актрисата Карла Рахал, която освен майка на двегодишния Матю в живота, на сцената се изявява и като майката на Данчо и Мартин – въображаеми герои от комичен моноспектакъл под режисурата на Камен Донев, в който действието се развива на плажа.

В първата част на предаването зрителите ще разберат какво е добре да имат предвид, избирайки своята почивка на море. Ще видят и някои от опасните детски стоки, забранени за продажба на пазара. Разговорът с водния спасител ще ги осведоми как да научат децата си на безопасно поведение във водата и трябва ли да се предоверяват на надуваемите играчки с морето.

Педиатърът д-р Везенков пък ще припомни как трябва да се действа в случаи на хранителни отравяния, травми, ухапвания от насекоми, слънчеви удари и т.н. А за какво мислят жените, докато се препичат на плажа, зрителите ще научат от актьорските и житейски откровения на Карла Рахал.

Темата на предаването в четвъртък е "Трудната бременност" и е посветена на жените, които изтърпяват много мъки и страдания, за да изпитат майчиното щастие. Много от тях лежат за задържане с месеци, подлагат се на болезнени процедури, прекъсват кариера или образование, за да родят здраво и живо дете. Зрителите ще видят филмче, в което се разказва за историята на една такава майка, Ирина, която очаква своето мечтано бебе. В края на предаването зрителите ще видят и емоциите на цялото семейство при изписването на Ирина и бебето й от болницата.

Кога и как да изберем първия домашен любимец на детето си? В зоомагазин или в развъдник – къде да го потърсим? Каква е целта и основната дейност на киноложките клубове у нас? Какво ни гарантират родословното дърво и документите за чистокръвие на порода? По тези въпроси ще си поговорят в студиото Ива и Боги с Юксел Кадриев, в ролята му на председател на Българския национален нюфаундленд клуб на 4 юли, петък. В предаването зрителите ще разберат как могат да се включат в кампанията на фондация "Очи на четири лапи" и да станат приемно семейство на куче водач.