Сани Жекова: Мислех, че светът ми е рухнал

Тя сподели, че се е върнала на пистата с помощта на баща си и много позитивно мислене

Реклама

Днес гост в студиото на "Денят е прекрасен” по bTV беше най-успешната българска сноубордистка Александра Жекова. Пред водещите тя сподели, че се е върнала на пистата с помощта на баща си и много позитивно мислене.

"Мислех, че светът ми е рухнал, но моят баща и треньор Виктор ми помогна да мисля позитивно”, разкри българската шампионка по сноуборд. Сани, която получи тежка травма на Олимпийските игри във Ванкувър, вече е възстановена и отново гледа към големите състезания.

Тя вече гледа с надежда към следващата зимна олимпиада в Сочи през 2014 г., а най-близката й цел е злато на световния шампионат в Испания догодина. Макар че отпадна на Игрите в Канада, българката бе избрана за една от най-атрактивните състезателки на Олимпиадата.

В събота и неделя на Витоша ще има републикански шампионат, на който Жекова сподели, че ще стиска палци на децата сноубордисти. „Петгодишните са готови за този спорт. Не е задължително да са карали ски, за да добият умения в сноуборда”, посъветва Сани, която дори показа някои "хитрини” при сноуборда на водещия Мавриков.