Томислав Дончев: Дигам си адреналина с професионални занимания

Министърът по еврофондовете разказа в студиото на "Денят е прекрасен" за хобитата, семейството и работата си

Реклама

"Днес Ива я няма и ще мога да се разположа из цялото студио. Ще си направя мъжко предаване”, с голямо задоволство каза Васко. Специален гост на водещия беше един млад и амбициозен мъж на властта – министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев.

Типично по мъжки, разговорът започна с един виц от родния град на министъра – Габрово. Той подчерта, че тамошните вицове не са измислици, а реални истории. Мавриков му сподели, че двамата са родени на една и съща дата и го попита кое е нещото, което не му се нрави от зодията. "Патя си най-много от това, че съм много упорит и никога не се отказвам. А понякога човек не трябва да преследва всичко до край”, каза министър Дончев.

Амбициозният министър на драго сърце разказа за семейството си и за своите хобита: "Семейството е много важно за мен. Имам чудесна съпруга и прекрасно дете. За съжаление, имам по-малко време за сина ми, отколкото ми се иска, и гледам да го компенсирам, като си общувам повече с него. Да видиш света през детските очи е много мило. За жалост, през последните 3 години не остава време и за хобитата ми. Обичам да карам колело, да се катеря и да карам самолет. Дигам си адреналина с професионални занимания”.

В рубриката "Мавриков на ваша страна” двамата астрални близнаци си поговориха за използването на еврофондовете. Васко не пропусна да попита министъра дали има информационен център за кандидатстване по програмите. "Информация има, но все още повечето хора си мислят, че тези евросредства се раздават като социални помощи”, отговори Томислав Дончев.

Министърът сподели, че е много радостен и горд от факта, че има подкрепата на обществото и на хората около него: "Имам един невероятен екип от млади хора, специалисти в областта. Гледаме да сме на терен през повечето време, да знаем какво искат и от какво имат нужда хората. Тази работа не се управлява от прозореца на министерството.”

За да разкаже афродизиак ли е властта и какви са жените на успелите във властта мъже, при Васко дойде Соня Котуклиева: "Жените са или много доминиращи или много слаби като характер. Много рядко могат да съществуват две силни личности. Нежният пол до такъв тип мъж винаги е в драматична роля”, каза Соня.

Утре не пропускайте "Денят е прекрасен", защото специален гост ще бъде лъчезарният актьор Славчо Пеев. Той ще разкаже какви чувства поражда в него участието му  във "Великолепната шесторка" и какъв е извън "голямата сцена". На гости при нас ще дойдат и първите герои на новия сезон на "Такъв е животът: Приемни семейства” – семейство Фотеви, които са взели в дома си три сирачета.