Здравен ден в "Денят е прекрасен": Васко на детоксикация

Иван Сточев и съпругата му разказаха как приемат слънчева енергия вместо храна

Реклама

Днес водещите на "Денят е прекрасен” бяха в необикновена еуфория след един спортно-технически уикенд. "За първи път се осмелих да направя детоксикация. Издържах ден и половина, но наистина усещам, че тялото ми е пречистено”, сподели Васко с голямо самодоволство. Ивето го похвали и разказа, че тя е прекарала почивката си в езда с цялото семейство.

Водещите се заредиха и с голямо количество позитивизъм след разказа на соларните хора - Иван Стойчев и съпругата му. От няколко години те приемат слънчева енергия вместо храна.

"Реших да променя начина си на живот, искаше ми се да живея по-здравословно. Така започнах да поглъщам слънчева енергия по 5 минути всеки ден. Това е моят нов начин да оцелея”, разказа Иван.

Съпругата му, която също е слънцеяд добави – "Оставям на балкона шишенце с вода, за да поеме слънчевите лъчи. Пия от нея и си мия очите. В резултат на това аз не слагам очила. Мъжът ми и аз сме едни от най-здравите хора на планетата”.

Впечатлен от разказа на "слънчевите хора”, Васко побърза да попита д-р Михайлов как той възприема храненето със слънчеви лъчи: "Имам известни съмнения за този метод, не го отричам. Можем да нададем ухо, но нека сега да заложим на старите методи”, отговори докторът. Разбира се, не забрави и да се похвали за направената детоксикация и заслужено получи одобрение.  

В рубриката "Здраве да е” Мавриков и докторът си поговориха за сърдечните проблеми през есенно-зимния период. „Сърцето и белите дробове са скачени съдове, което предполага, че ако имаме проблем с единия, то несъмнено е засегнат и другият орган. Може да бъде нарушено дишането и кръвообръщението”, каза д-р Михайлов и даде някои рецепти за прочистване на белите дробове: „ Хубаво е да се пие лучено вино и да се прави дихателна гимнастика по 15 минути, 2 пъти на ден. Лененото семе и лимона и индришето също биха спомогнали за понижаване на холестерола.”

Затвърждавайки днешния понеделник като здравен ден, Ивето и Васко поговориха със Свилен, който е фен на здравословното хранене. "Аз също започнах да гледам слънце, но още съм начинаещ. Затова зареждам нещата със слънцето и луната”, каза Свилен.

Попитан от водещата какъв съвет би дал за по здравословен начин на живот, той отговори: "Когато приготвяш храната си с любов, тя се зарежда с много енергия. Затова отделяйте време на храната си и яжте предимно пълно зърнести храни”. Допълни обаче, че този вид храна е тази, което е подложена на минимална обработка.

Не пропускайте "Денят е прекрасен” и утре, защото ще се потопим в мистерията обикаляща около прочутата 2012 година . На гости ще бъде Хенрих Свенстен - специалист по природни бедствия, за да ни разкаже дали идва краят на света.