HD, AR и новото студио – ефективната технологична комбинация за достигане на силна ангажираност с аудиторията

bTV Новините и актуалните предавания са мястото, където технологиите акселерират висококачестеното съдържание

Реклама

bTV Media Group e част от международната медийна компания CME. Като аудиторен лидер на местния пазар ние въвеждаме и постоянно развиваме световните тенденции на локално ниво.

С всяко подобрение на технологиите, които използваме, даваме възможността на брандовете да бъдат по-запомнящи се и открояващи се.

В днешно време всичко се акселерира от технологиите – увеличават се екраните, компютрите са непрестанно в ръцете ни, появяват се нови типове медии, глобални  медийни играчи, увеличават се типовете съдържание.

Силните ни новини и публицистични предавания са реализирани с най-високото качество на продукцията и най-съвременните технологии в телевизията. Така реализираме и вълнуващите истории в развлекателния жанр, които създават отлична среда за маркетинг комуникациите на нашите партньори.

Всички наши телевизионни канали предлагат на зрителите, и разбира се, на брандовете, грандиозното преживяване на HDTV технологията, която bTV въведе първа сред националните ефирни телевизии още през 2012 година.

През 2016-а година бяхме новаторите, които въведоха аугментираната /т.е. добавена/ реалност като едно от предимствата в нашето новинарско студио. Така станаха възможни тотални трансформации и ценни 3D визуализации, които вече ползваме всекидневно.

Благодарение на аугментираната реалност в нашето зрително поле се появяват образи, информативни графики, аудио и други сензорни подобрения. Те се обновяват непрекъснато, за да отразяват движенията на камерата. 

За още по-въздействащо изживяване на аудиторията от години използваме не само аугментирана реалност, но и 3D mapping и 360-градусови видеа, както в новините, така и в развлекателните ни предавания. Възможностите на тези технологични средства са достъпни и за вас като рекламодатели.

Новото студио на bTV, което стартира на 1 юни, е пространство, в което се прилагат творчески решения и авангардни технологии на световно ниво. Новинарските емисии и сутрешният блок са интегрирани в едно пространство със системен дизайн, без това да води до загуба на идентичност на отделните предавания и журналисти. Студиото е високо технологично, уникално за Централна и Източна Европа и обединява в себе си всичко, което сме правили до момента, но на едно по-високо ниво.

Информацията и визуалната връзка между актуалните предавания и новинарски емисии протича плавно. Между предаванията има интерактивност, водещите се движат свободно пред камерите в 360-градусова медийна среда, която в момента разполага и с най-голямата LED инсталация в Европа.

„Ние се развиваме от 19 години, развиват се и технологиите и тенденциите в дизайна. Като новинарска редакция сме част от тази еволюция и се опитваме по всякакъв начин да използваме изразните средства, които ни предоставят новите технологии“. Това коментира директорът „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Media Group Венелин Петков при пускането на студиото.

Комбинацията между възможностите на новото интегрирано студио, сред които е още по-усъвършенствана AR технологията, както и HD качеството на излъчване, създават у зрителите неповторимо преживяване с висококачественото съдържание на bTV Media Group.

Контакти:

bTV Media Group
Отдел “Продажби”
София 1463
пл. България, 1
НДК, Административна сграда, ет. 11
Тел. (+359) 2 9176 800
Тел. (+359) 2 9156 564
Факс: (+359) 2 9176 886
e-mail: sales@btv.bg