CME обединява сили с водещи Европейски телевизии за стимулиране на видео съдържанието на всички платформи

Мажоритарният собственик на bTV Media Group заедно с другите членове на Европейския медиен алианс (EMA) обединяват сили в стратегическите посоки стрийминг, технологии и монетизация в отговор на предизвикателствата на медийна среда

Реклама

Като част от СМЕ bTV Media Group е в постоянно сътрудничество с топ броадкастърите в Европа в стратегическите посоки – стрийминг, технологии и монетизация, за да отговори на прогресивното развитие и очаквания на медийната среда.

В момента Европейският медиен алианс обхваща повече от 200 милиона домакинства, достигайки 550 милиона жители.

EMA служи като обща платформа за стартиране на съвместни инициативи във видео стрийминга, технологиите и монетизация. Мащабът и трансформационното въздействие са ключови критерии за приоритизиране на съвместните инициативи. Обединени във визията си за активно оформяне на европейската медийна индустрия, членовете на EMA се стремят да подобрят дигиталната трансформация на медийния бизнес в цяла Европа.

Главните изпълнителни директори на телевизионните оператори, членове на EMA, се споразумяха за сътрудничество, с което да посрещнат предизвикателствата пред индустрията и да подобрят рекламните възможности в полза на рекламодателите и телевизиите.

В срещата на върха с домакин Теодор Кириаку  (Antenna Group), участваха Кристоф Майнуш (Central European Media Enterprises) и лидерите на ProSiebenSat.1 Media SE (Германия, Австрия, Швейцария), Channel 4 (Обединеното кралство), TF1 (Франция), Mediaset (Италия) и Impresa (Португалия).

Обединени от сходни цели и вдъхновени от общи предизвикателства на медийната среда, телевизиите комбинират мощта си, за да създадат възможности за трансгранично сътрудничество.

Като допълнение към досегашните си съвместни инициативи, лидерите на EMA решиха да създадат съвместно управление, което да работи за утвърждаването на единна мярка за  измерване на видео инвентара, както и за въвеждането на персонализирана телевизия с таргетирано рекламно съдържание (addressable TV) на партньорските пазари EMA споделя визията, че обединяването на сили на европейско ниво и осъществяването на съвместни инициативи в множество страни предлага уникална възможност за значително ускоряване на дигиталната трансформация.

Контакти:

bTV Media Group
Отдел “Продажби”
София 1463
пл. България, 1
НДК, Административна сграда, ет. 11
Тел. (+359) 2 9176 800
Тел. (+359) 2 9156 564
Факс: (+359) 2 9176 886
e-mail: [email protected]