Визуалните истории на бъдещето са тук

Стъпки за реализация на брандирана добавена реалност в bTV Media Group

Реклама

“Стремежът към самоусъвършенстване е цел, по-висша от саможертвата“, казва Елизабет Стантън още през 19-и век. Устремът към по-висока ефективност, повече възможности и разнообразие е съвсем разбираем във всеки аспект от живота ни днес. За нас бъдещето не е хоризонт, то е сега. Като поглеждаме назад към развитието на технологиите – от създаването на телеграфа, през домашния телефон, видео революцията, и стигаме до холограмния разговор, разбираме, че сме твърде разглезени от темповете на прогрес.

Променяме начина по който общуваме, движим се, пътуваме, обработваме информация, управляваме домакинствата и доходите си.

За никого не е изненада, че във века на технологиите концентрацията на вниманието е все по-трудна. Видео потреблението нараства значително. Съдържанието е определящо. Имаме възможност да поправим дръжката на входната врата или да си направим окачен таван – без да се налага да сме експерти. Имаме достъп до световното знание – само чрез контакт с електричество и глобалната мрежа.

Визуалният разказ, подсилен от технологичните възможности, е революционният отговор на образователните видеа и книжки в “направи си сам“ категорията.

Емоционалният разказ, качеството на видеото и звуковият дизайн са част от инструментариума за спечелването на зрителското внимание. Публиката търси съдържание с високо продукционно  качество и бързо преценяват кога то липсва. Ако видеоклипът ви изглежда аматьорски, така се възприема и вашата история – днес дори децата могат да посочат кои истории са създадени от професионалисти.

Предлагаме на вашето внимание няколко практични съвета за създаване на по-интригуващи и запомнящи се видео формати с аугментирана реалност в сегашно време.

СТЪПКА 1: Дефиниране на идея и избор на 3D обект, на база на  насоки за интеграцията, която клиентът иска да реализира.

На този етап, медията подготвя и  индикативно ценово предложение.

СТЪПКА 2: Сториборд и техническа консултация - изпраща се сториборд към медията за становище и остойностяване.

В тази стъпка клиентът получава конкретно ценово предложение.

СТЪПКА 3: Технически изисквания към 3D обектите.

3D обектите на клиента се изпращат към медията за трекиране и синхронизиране със системата за аугментирана реалност на медията. На този етап клиентът получава финалната стойност на разходите за реализация.

СТЪПКА 4: Тестване на обектите в системата за аугментирана реалност.

Vizrt дизайнерите поставят 3D обектите във виртуалната среда на медията. Периодът на тестване отнема около 10 дни.

Екипът на bTV остава на разположение за технологични, запомнящи се решения за вашия бранд.

Контакти:

bTV Media Group
Отдел “Продажби”
София 1463
пл. България, 1
НДК, Административна сграда, ет. 11
Тел. (+359) 2 9176 800
Тел. (+359) 2 9156 564
Факс: (+359) 2 9176 886
e-mail: [email protected]