Кулинарни картини от Видин и региона - в новия епизод на "Вкусът на България"

Среща с историята, изкуството и вкусът на Видин - тази събота от 11:00 ч. по bTV

Реклама

В новия епизод на „Вкусът на България“, в събота от 11:00 ч. по bTV, Мария Жекова ще се отправи на пътешествие в едно неповторимо кътче на България – районът на Видин. По пътя за града Мария ще разгледа интересната архитектура на къщите във видинските села и ще запознае зрителите с неподозираните богатства, история и вкусове, които крие този край.

По време на разходката я очакват срещи с вдъхновяващи личности, от които ще научи интересни факти за живота на световно известния художник Жул Паскин, роден именно във Видин. Мария ще се впусне в нестандартно за нея предизвикателство, свързано с художественото изкуство, а веднага след като остави четката тя ще смени посоката, за да тръгне по следите на традиционните видински вина и запазените стари сортове.

Следващата вълнуваща спирка на водещата ще е при известния в цял свят Филип Захариев – Head Chef в ресторанти притежатели на звезди Мишлен. Кулинарният гуру ще разкаже пред зрителите какви са спецификите на храната в неговия край и ще разкрие кой е любимият му десерт.

Каква специална рецепта с доза модерен вкус ще приготви той заедно с Мария – гледайте тази събота от 11:00 ч. във „Вкусът на България“ по bTV.

Последни

Реклама