Реклама

Тази събота от 11:00 ч. по bTV кулинарната разходка на Мария Жекова и „Вкусът на България“ продължава в неповторимия и оживен Пловдив. Водещата на предаването ще опита стари, забравени, но за сметка на това изключително вкусни рецепти, които си струва да помним и пазим до днес. Какво е „бумбар“ и каква е тайната му рецепта, зрителите на bTV ще разберат съвсем скоро.

Приключението в Пловдив ще продължи със среща с арменски майстор готвач, запазил древните местни кулинарни тайни. С наближаването на Великден и Гергьовден, зрителите ще научат тайните за приготвяне на агнешки чревца. Водещата ще попадне в плен на изкушаващи специалитети от Изтока като – „кешкек“, „сърми със стафиди“, „магданозени кюфтенца“ и ще разбере как се приготвя старото екзотично ястие – „мантъ“. За десерт Мария ще опита специален „ануш-абур“ с розова вода и ще разбере защо пловдивчани са толкова големи любители на сладкишите - наследство от богатите на сладост арменски и турски деликатеси. 

Приветствал всички култури и с пребогата история, Пловдив ще разкрие пред Мария невероятната си атмосфера и ще я срещне с атрактивни представители на пловдивската бохема. Тя ще се разходи по емблематичната улица „Отец Паисий“, дълга едва 420 метра, но събрала в малката си площ огромна история. Каква е тя - ще стане ясно в събота от 11:00 ч. по bTV.

Зрителите ще надникнат в кухнята на майстор-сладкар, специализирал се в ръчното приготвяне на понички. Как млад и успешен човек се завръща се от емиграция в САЩ, защото се влюбва точно в Пловдив, зрителите ще разберат в новия интересен епизод на „Вкусът на България“.

Какъв специален подарък ще получи Мария, гледайте „Вкусът на България“ тази събота (13 април) от 11:00 ч. по bTV.

Последни

Реклама