Реклама

„Вкусът на България“ е най-новото кулинарно предаване, което тръгва в ефира на bTV. То ще задоволи зрителския порив към готварски приключения и ще предложи нова доза развлечение на хоби кулинарите през уикенда. „Вкусът на България“ ще представи на телевизионната аудитория най-добрите примери както в готварството, така и в производството на български продукти. 

Предаването ще покаже регионални предложения през погледа на народната памет и местна култура по пътя към изграждането на кулинарната карта на България. „Вкусът на България“ ще разкаже и за смелостта на онези, които са избрали да съхранят семейните традиции в култивирането на български продукти и да запазят автентичните рецепти, въпреки съвременната модернизация. Кулинарното шоу ще акцентира и на родни производители, избрали бавния път на безкомпромисно качество, което безпогрешно води към успех. 

Водещ и гайд в необятния свят на кулинарното изкуство е победителят от седмия сезон на MasterChef Мария Жекова.  

Връзката с природата и нашата отговорност към нея често са теми в епизодите на предаването. За нас е кауза да разказваме и споделяме за хората, които живеят и създават в България с грижа към Природата. Защото добрият пример е вдъхновение, а личните стъпки са наша отговорност.

В същината си предаването разказва за локални производители, а техните истории достигат до зрителите и ги вдъхновяват.  Кулинарната тема, в своята основа обяснява нуждата от zero waste хранене и как то може да бъде част от нашето ежедневие. Щастливи сме, че усилията ни са оценени и „Вкусът на България“получи международен ALBER сертификат за прилагане на зелени практики или така нареченият „грийн филминг“. Вярваме, че всеки от нас може да допринесе за по-чист свят с делата си.