
„Вкусът на България“ е кулинарно предаване, което отвежда зрителите на вълнуващо пътешествие в света на гастрономията. То предлага вдъхновение за любителите на кулинарията през уикенда и представя най-добрите примери както в готварското изкуство, така и в производството на български продукти.
Предаването акцентира върху регионалните рецепти и местна култура, като така изгражда пъстрата кулинарна карта на България. То разказва и за смелостта на онези, които съхраняват народните традиции в земеделието и хранителното производство, запазвайки автентичните рецепти въпреки предизвикателствата на модерния свят.
В новия пролетен сезон фокусът пада върху българските фермери и земеделци. Водена от убеждението, че местните производители заслужават подкрепа, водещата Мария Жекова ще представи техния труд, отдаденост и любов към земята и продуктите, които създават.
Връзката с природата и личната отговорност към нея са ключови теми в предаването. „Вкусът на България“ се заснема в съответствие със зелените практики, верифицирани от ALBERT – организацията, която подпомага екологичната устойчивост в телевизионната и филмова индустрия в партньорство с BAFTA.