Каменната приказка на село Ковачевица - тази събота във „Вкусът на България“ от 11:30 ч. по bTV

Вкусно малиново вино, качамак с месо и пастърма са само част от омайните рецепти в новия епизод

Реклама

Тази събота, 25 март, от 11:30 ч. по бТВ, кулинарното приключение „Вкусът на България“ ще пристигне в Ковачевица, където вдъхновението и красотата са неизменна част от това вълшебно място. Ковачевица е истинска притегателна сила за голяма част от творците на България,  затова често и напълно заслужено, наричат Ковачевица „Българският Холивуд“.

За съществуването на село Ковачевица има свидетелства още от XV век, а днес то е един от най-красивите архитектурно-исторически резервати в България. В съботната разходка, водещата Мария Жекова ще разкаже на зрителите как се е зародило селото и ще ги срещне с местен жител – наследник на една от най старите фамилии в Ковачевица. Той ще сподели любопитни истории за каменното село и любовта към него, и ще сподели как се правят любимите ковачевски мезета. Вкусно малиново вино, качамак с месо и пастърма са само част от вкусовете на Ковачевица.

В красив каменен дом Мария ще посрещне баба Йордана, с която заедно ще приготвят манджа с пастърма и салата с кисело зеле, докато тя разказва увлекателно за своя живот.

 

„Тъгата от отминалите дни се слива с възторга от красотата на Ковачевица, а ароматите на домашно сготвена храна те карат да чувстваш благодарност, че все още има местни хора, които пазят позабравени български рецепти“ ще възкликне Мария в края на епизода.

 

Гледайте „Вкусът на България“ в събота, 25 март, от 11:30 ч. по bTV.

 

Последни

Реклама