Мария Жекова: "Целта е да дадем нещо на България, а не да взимаме от нея"

Мария Жекова е победителка в седмия сезон на "Мастършеф"

Реклама

Мария Жекова е победителка в седмия сезон на "Мастършеф". Родена е и е израснала в София, на 29 години. Фотограф по професия и родолюбец по душа, Мария стартира ново кулинарно предаване по bTV. Първият епизод на "Вкусът на България" бе излъчен в събота (24 септември), а в него Жекова започна своето телевизионно кулинарно пътешествие из България от дома й в живописното родопско село Върбово.

Как обяснява Мария щастието в живота си вижте в част от интервю й за „България днес“:

- Мария, започвате свое кулинарно предаване. Към него ли насочихте цялата си енергия в последните месеци?

- В интерес на истината това беше каузата, по която работихме усърдно лятото. Целият екип положихме много усилия да създадем добър продукт. Целта е да дадем нещо на България, а не да взимаме от нея. Идеята се роди от моята голяма любов към родината и желанието да й дам нещо от мен. На практика предаването изразява това мое съкровено желание.

- Как се решава млад и способен човек да замени София с Родопите?

- Родена съм в столицата и целият ми живот е минал там. Една чиста случайност ме доведе в Родопите, а вълшебството й ме остави тук. Бях на 23 години, когато си купих една много стара къща за тотален ремонт в село Върбово в средните Родопи. Намира се съвсем близо до Широка Лъка. Не е било премислено решение, а имаше пръст съдбата.

- Удовлетворена ли сте от постигнатото досега?

- От този тип хора съм, които трудно се удовлетворяват от себе си. Това ми помага да се движа напред. Когато човек има неспокойно съзнание и си казва "мога и още", това го крепи и движи нагоре. Иска ми се младите хора да вярват в България и това, което родината може да им даде. Не отстъпваме по нищо от западния свят, повярвайте ми. Преимуществото ни е, че тепърва при нас всичко се развива. Трябва да знаем, че колкото и да живеем в материален свят, има много по-важни неща.

- Какво ви прави щастлива?

- Срещите с различни хора и обичта на моите близки - това ми дава смисъл и за мен е най-значимо. Планината ме е научила, че истинският човек живее с хора. Глупак е онзи, който мисли, че сам може да постигне всичко. Трябва да осъзнаем, че имаме нужда от кооперативи и гражданско общество, което да си помага. Добрите, щастливи и позитивни хора да бъдат напред. 

- Такива хора ли срещнахте в "Мастършеф"?

- Определено! "Мастършеф" е доказателство за силата на човешкия дух и това какво нещо е адреналинът да те накара да правиш неща, за които си си мислил, че не можеш. Бях с чудесни хора в много положителна атмосфера, което ми помогна в значителна степен да демонстрирам способностите си и да спечеля.

Цялото интервю прочетете тук.

Последни

Реклама