Новият епизод на „Вкусът на България“ разкрива вълшебството на рибарското селище „Ченгене скеле“

Мария Жекова се запознава с нравите на рибите и на рибарите – в събота от 11 ч. по bTV

Реклама

Новият епизод на „Вкусът на България“ – в събота от 11:00 ч. по bTV, ще отведе зрителите на вълнуващо морско приключение в една съвсем друга, алтернативна реалност. В рибарското селище „Ченгене скеле“ всичко изглежда като декор от филм, а повечето улички носят имената на ветровете, които духат в морето от четирите посоки на света. Героите - рибари, с които Мария ще се срещне, също са повече от впечатляващи – чешити, особняци, романтици, винаги готови за сладки приказки.

 

В съботния морски епизод, водещата ще запознае зрителите на „Вкусът на България“ със създателя на това чудно селище – Петьо Моряка. Той ще й разкаже как и кога се е появило това необикновено място и с какви трудности се е сблъскал, за да го запази до днес.

Весел местен рибар с прякора Чикагото ще разведе Мария из невероятния музей на „Ченгене скеле“ – пълен със стари мрежи и ценни риболовни такъми. След музея, с песен на уста, към тях ще се присъедини и друг рибар, а двамата ще споделят рецептите за черноморски паламуд и салата „Ропотамо“.

Това място, с тези хора – не мога да ви го разкажа. Тези хора разказват ли се?!“, ще възкликне радостно в края на приключението Мария Жекова.

Вдъхновена от невероятния дух на „Ченгене скеле“, водещата ще приготви „Ръчно свит родопски кускус с черноморски дарове“. 

Не пропускайте „Вкусът на България“ тази събота, 12 май, от 11:00 ч. по bTV.

 

Тагове: Мария Жекова

Последни

Реклама