"Вкусът на България" продължава обиколката на районът на Габрово

Тази събота от 11:00 ч. по bTV Мария Жекова ще се докосне до индустриалните иновации от региона

Реклама

„Вкусът на България“ продължава да изучава района на Габрово и тази събота от 11:00 ч. по bTV. Фокус на новия епизод ще бъде индустриалното чудо, постигнато от Габрово след Освобождението на България.

Христина Шепелева, главен уредник фондови архиви РИМ – Габрово, ще разкаже на зрителите за историческите индустриални иновации в града, а водещата Мария Жекова ще научи от местен пивовар как се прави известната габровска пастърма.

След това Мария ще разбере от първа ръка колко големи са усилията при приготвянето на позабравения „габровски шоколад“ - пестил от сини сливи, а в края на епизода, вдъхновена от кулинарните традиции на Габрово, тя ще приготви ароматно ризото с охлюви и салата с българска леща.

Гледайте „Вкусът на България“ в събота (9 март) от 11:00 ч. по bTV.

Последни

Реклама