„Вкусът на България“ с Мария Жекова започва на 24 септември в 11:00 ч. по bTV

Кулинарното приключение стартира със специален едночасов епизод от Родопите

Реклама

Първият специален епизод на най-новото кулинарно предаване в ефира на bTV „Вкусът на България“ стартира в събота (24 септември) от 11:00 ч. и ще бъде с двойна дължина. В рамките на един час водещата Мария Жекова – победител в седмия сезон на MasterChef, ще въведе зрителите в темите и посоките на своето телевизионно кулинарно пътешествие из България, което ще започне от магичната Родопа планина.

Първите ексклузивни кадри ще са от дома на самата Мария в село Върбово, а тя ще сподели защо е избрала това място за свой дом и какво я вълнува и задържа там. Водещата ще покани зрителите да разберат заедно какъв е „Вкусът на България“.

В сърцето на Родопите предстои емоционална срещне на Мария с колоритните жени от Осиково – малко, сгушено в планината селце, запазило своите автентични кулинарни рецепти и традиции. Те с охота ще споделят тайната на ястията, които приготвят в ежедневието си – истинските, здравословни продукти и старите сортове, запазени до днес.

Тук слънцето е меко като баница, а хората са шарени като Осиковски чорапи“, ще възкликне Мария.

Кулинарното приключение ще отведе зрителите и на гости при Петьо от с. Гела, който е отличен пример за ресторантьор, избрал родопското село за свой дом. В Родопите няма как да не прозвучи и гайда, а Мария ще изкачи зрителите и до родния дом на Мурсалския чай на връх Мурсалица, за да им припомни легендата за Орфей и Евридика.

В първия специален епизод на „Вкусът на България“, в домашната територия на Мария Жекова, водещата ще сподели и една специална, чудна  рецепта за торта с мурсалки чай и Осиковски ягоди.

Не пропускайте „Вкусът на България“ в събота, 24 септември от 11:00 ч. по bTV!

Последни

Реклама