Вкусът на България
Реклама
„Вкусът на България“ е съчетание не само от рецепти, но и от традиции, обичаи, знания и умения, които се предават от поколение на поколение. За да съхрани тази културна съкровищница, България разчита на младите – тези, които ще запазят традициите за бъдещето.
Тази събота, 9 ноември, от 11:00 ч. Мария Жекова ще отведе зрителите на bTV в китното село Вратца, където младо семейство е намерило своето призвание в иновативното земеделие. Семейството решава да напусне градския живот в София и да се завърне към корените си, което им предоставя възможност за ново начало. Тук те посвещават усилията си на билкарство, гъбарство и градинарство, развивайки ферма за редки и екзотични гъби – едно от малкото места в България, където се отглеждат толкова редки видове. Семейството съчетава любовта си към природата с иновация и устойчиво земеделие и ще запознаят водещата с тънкостите на този занаят и важността му за кулинарията и здравето.
В епизода Мария ще приготви две класически, питателни ястия от кюстендилския край, като използва местни, сезонни продукти. Тези рецепти не само въплъщават вкуса на региона, но и подчертават значението на простотата и естествеността в българската кухня – принципи, които продължават да са ценени и днес.
Новият епизод ще демонстрира как млади хора съчетават традиционни знания с иновативни подходи. Техният стремеж към устойчив начин на живот в хармония с природата е вдъхновяващ пример за това как наследеното знание може да се адаптира и да процъфтява в съвременния свят.
Гледайте „Вкусът на България“ тази събота, 9.11, от 11:00 ч.