"Вкусът на България" в с. Върбово, с. Осиково и с. Гела - сезон 1, епизод 1 (2 част)

Първият специален епизод на най-новото кулинарно предаване в ефира на bTV „Вкусът на България“ започва от магичната Родопа планина

Реклама

Първият специален епизод на най-новото кулинарно предаване в ефира на bTV „Вкусът на България“ започва от магичната Родопа планина. Мария Жекова посреща зрителите в дома си в село Върбово, а споделя защо е избрала това място за свой дом и какво я вълнува и задържа там. 

В сърцето на Родопите предстои емоционална среща на Мария с колоритните жени от Осиково – малко, сгушено в планината селце, запазило своите автентични кулинарни рецепти и традиции. Те с охота споделят тайната на ястията, които приготвят в ежедневието си – истинските, здравословни продукти и старите сортове, запазени до днес.

Кулинарното приключение отведе Мария и на гости при Петьо от с. Гела, който е отличен пример за ресторантьор, избрал родопското село за свой дом. В Родопите няма как да не прозвучи и гайда, а водещата изкачи зрителите и до родния дом на Мурсалския чай на връх Мурсалица, за да им припомни легендата за Орфей и Евридика.

В първия специален епизод на „Вкусът на България“, в домашната територия на Мария Жекова, водещата сподели и две специални рецепти, които може да намерите ТУК>>>