„Да откриеш България“

Нова телевизионна поредица на Министерство на туризма и bTV Media Group за туристическите дестинации в страната

Реклама

Съвместната инициатива на bTV Media Group и Министерство на туризма даде началото на рубриката „Да откриеш България“, която е част от целогодишната кампания на Министерство на туризма, насочена към популяризиране на българския туризъм и показва едни от най-красивите кътчета у нас.

Поредицата включва 10 епизода за разнообразието на туристическите възможности в страната и се излъчва в сутрешния уикенд блок на bTV „Тази събота“.

В специално създаденото телевизионно съдържание зрителите могат да открият палитра от теми като културен, подводен – археологически туризъм, винен и приключенски туризъм, магията на събития и фестивали от културния календар, спа и уелнес, и др.

Автор на рубриката е дългогодишният мултимедиен репортер на bTV Новините, Ладислав Цветков. Той е един от най-опитните фото и видео репортери в редакцията на bTV. Автор е на редица фотографски галерии, текстове, видеа без коментари, видеорепортажи и документални филми в тематичната рубрика за задълбочени разследвания и репортажи - bTV Репортерите.

Поредицата „Да откриеш България“ вдъхновява зрителите за туризъм в страната ни, разгръщайки гледки от светилища, мистичните красиви планини у нас, подводна археология, къмпинг туризъм и чудни кътчета с богато културно-историческо наследство. Открояват се също посланията за силата на природата ни, както и това че страната ни пази богата история и пленява с множество познати и непознати кътчета.

Това са само малка част от темите, в които ни потапя рубриката, а най-вълнуващото е, че всички тези места са част от даденостите на страната ни, които е хубаво да познаваме и съпреживеем.

А когато умеем да почиваме бавно, да си подаряваме колкото може повече време, за да послушаме ромоленето на реката, песента на гората сред красивите кътчета на България, ние разбираме, че природните дадености на България са изключително разнообразни на море, планина и през всички четири сезона на годината.

Рубриката вдъхновява да познаваме родината си, да я опазваме чиста и да се отнасяме с правилен подход към природата, защото както казва авторът в едно от изданията на „Да откриеш България“- в природата трябва да влезеш и излезеш така, както си я открил за своята почивка.