Зелената седмица на bTV Media Group

От 5 до 10 юни 2023г. bTV Media Group посвети голяма част от своето ефирно, дигитално и радио съдържание на „Зелената седмица“, нова инициатива за отговорно и устойчиво поведение към околната среда, част от социалния бранд на групата „Добрият пример“

Реклама

„Зелената седмицата“ на bTV Media Group започна в Световния ден на околната среда, 5 юни и под мотото „Отговорни към природата заедно“. В продължение на този период разгледахме различни аспекти от нашия живот, които влияят на климата – храна, мода, енергия и вода, транспорт, замърсяване и пластмасови отпадъци.   Последният ден от „Зелената седмица“ посветихме на темата за свободното време сред природата за цялото семейство.

В предаванията на bTV и във всички наши платформи, радиостанции и канали споделихме интересни истории, факти и съвети, и  дадохме полезна информация за това какво можем заедно да направим в ежедневието си, така че да намалим въглеродния отпечатък.

В „Зелената седмицата“ се случиха множество активности в платформите на медийната група, сред които:

  • Отпразнувахме рождените дни на bTV и радио NJOY по природосъобразен начин, с което дадохме старт на „Зелената седмица“. Темата генерира широк отзвук в медиите
  • Излъчихме 25+ТВ репортажа и дискусии по дневните теми в предаванията „Тази сутрин“, „Преди обед“ и CoolT -

Между бетона и природата: Как се става фермер в града?; Говорим за... Какво е безмесен понеделник; "Аз, потребителят": Как да изглеждате скъпо облечени за малко пари? Има ли вариант да не купуваме дреха след дреха?; Защо е важно да рециклираме техника и електроуреди?

  • 10+ радио репортажа и интервюта в bTV Radio, Jazz FM и N-JOY, сред които с китариста и планинар Петър Георгиев в „Зелената седмица“ по Jazz FM: „Природата може да ти даде невероятен заряд!“;Историята на първата песен с призив за опазване на природата; bTV Radio:  Как да пазаруваме и да готвим, как да планираме в домакинството, за да не изхвърляме храна? „В Зелената седмица на bTV Media Group Инспектор N-JOY и Николай Ангелов разговаряха за електрическите автомобили“ и други
  • 48+ уеб статии в bg; businessnovinite.bg, ladyzone.bg

И грозният зеленчук се яде: Ефективни решения как да намалим хранителните отпадъци - bTV Новините (btvnovinite.bg) Румяна Пенева: Рециклирането не е въпрос на мода, а налагане на нова култура - Ladyzone.bg Балин Балинов: Както се грижим за домовете си, така трябва да се грижим и за природата - Бизнес новините (businessnovinite.bg)

Ако целият свят стигне холандците: Компании в Европа с надбавки за служители, пристигащи с велосипед - bTV Новините (btvnovinite.bg)

За минута се продават милион пластмасови бутилки вода: Как да намалим употребата им? - bTV Новините (btvnovinite.bg) „Доброто е заразно“: Две деца, една кауза и хиляди почистени отпадъци - bTV Новините (btvnovinite.bg)

По повод Световния ден на околната среда на 5.06.2023 г., каналите на bTV Media Group предложиха специални тематични заглавия именно в „Зелената седмица“ от 5 до 11 юни.

 

  • Дадохме старт на 11-тото издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ с национална среща на партньорите, която генерира 30+ материала в националните и регионални медии
  • Осъществихме бранд интеграция в актуален седмичен епизод от „Зелената седмица“ с клиент dm и техния „зелен“ бранд dmBio. Още в първия ден от инициативата под наслов „Безмесен понеделник“, в рубриката „Да, шеф“ Веси Цурбрюг и певицата Мария Димова приготвиха един здравословен обяд с продуктите на DM био, а сред ястията бяха изцяло съобразни веган наденички, пюре от боб или леща, гриловано сирене Тофу и салата Капрезе с веган песто.

 

Повече за материалите, част от „Зелената седмица“ може да видите и на страницата на проекта Новини - Добрият пример (btv.bg)