Кулинарни култура, динамика и емоции, поднесени с добрия вкус на MasterChef и Staropramen

Staropramen с мултиплатформено присъствие в bTV Media Group

Реклама

Бранд интеграцията включва разнообразие от опции за присъствие в креативни предизвикателства и ситуации в съдържанието на топ-кулинарното предаване MasterChef. Комуникационни акценти бяха припознаването на марката от професионален шеф готвач и отличаването на вкусовите качества на бирата в предизвикателство за съчетаване с храна (food pairing).

Педантът в кухнята - chef Андре Токев, демонстрира пред участниците иновативни техники и рецепти със задължителна съставка бира по време на негов Masterclass.

Специален гост в един от епизодите на предаването беше Cicerone – бирен сомелиер, който акцентира на различните качества и вкусове на бирата и как да я комбинираме с различен вид храна. След това участниците приготвиха три вида наденички, като използваха различни типове бира с марка Staropramen.

Присъствието на клиента продължи през целия сезон на предаването, вкл. чрез beauty shots на специален брандиран кът с инсталация за наливане на бира. Визуализациите на брандирания кът и наливането на бира бяха последвани от сцени в ресторанта.

Позиционирахме клиента като „Горд спонсор на MasterChef“, като обвързахме  MasterChef и Staropramen в комуникация в магазини,  онлайн активности, билборд реклама и прес публикации.

В дигитална среда брандът беше позициониран по изключително нестандартен начин. Освен видео и банер комуникация в цялата мрежа на bWeb, заедно с шеф Георги Бойковски, който е един от най-иновативните готвачи в България, заснехме 7 видеа и ги публикувахме на специално създадена за клиента лендинг страница. В тях показахме представата на шеф Бойковски за най-добрите български ястия за бира.

Обвързването на премиалната марка на клиента с премиум съдържанието на MasterChef в мулти-платформена среда доведе до повишени обхват и ефективност на кампанията и постигането на комуникационните цели на клиента.

Клиент: Каменица

Бранд: Старопрамен

Агенция: Зенит/ Публисис

Сезон: Пролет 2019

Контакти:

bTV Media Group
Отдел “Продажби”
София 1463
пл. България, 1
НДК, Административна сграда, ет. 11
Тел. (+359) 2 9176 800
Тел. (+359) 2 9156 564
Факс: (+359) 2 9176 886
e-mail: sales@btv.bg