Откриване на първия планетариум в София с участието на bSTARS

Усмихнатият водещ на bTV Времето - Борислав Лазаров бе водещ на церемонията по откриването

Реклама

Какво е столица без планетариум? Досега София бе единствената европейска столица без съоръжение от този тип, но на 25.11., с помощта на едно от емблематичните лица на bTV – Борислав Лазаров, първият планетариум стана реалност. Водещият на емисия Времето бе лицето, на което се довериха организаторите от „Фотоника“. Проектът носи името „Андромеда“ и стартира началото си по време на пандемията, която ограничава възможността за официалното му откриване.

Макар и две години по-късно, планетариумът „Андромеда“ намира своето място пред Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" и дава възможност на посетители от всички възрасти да изпитат истинско космическо преживяване. На 26 ноември планетариумът официално отвори и за посетители. Прожектираните филми ще обхващат теми за Вселената, океаните и Земята, като ще има и анимационни филми, за да може информацията да бъде достъпна и за най-малките.

Както самият той споделя в гостуването си в „120 минути“, Боби Лазаров, е любител на Космоса, и асоциацията му с проекта е повече от подходяща.