Системата на Кока-Кола в България лансира устойчивите си прикрепени към бутилките капачки в колаборация с Поли Недкова

Чаровната ко-водеща на „Преди обед“ и актриса от „Съни бийч“ бе и част от говорителите на специалното събитие на компанията през Февруари

Реклама

Целият свят се стреми към устойчивост и екосъобразно ежедневие и бизнесът отговаря. В средата на февруари Системата на Кока-Кола в България представи своите нови прикрепени капачки към бутилките за всички напитки от портфолиото си в PET опаковки - Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Schweppes, Fuzetea и Cappy, както и изворна вода „Роса“. Компанията отчете и постигнати резултати, сред които и този, че 100% от опаковките на всички Кока-Кола продукти са вече рециклируеми, с което тя предсрочно изпълнява една от ключовите си цели преди поставения срок до 2025г.

Сред говорителите на събитието компанията покани усмихната Поли Недкова, която бе и сред първите, тествали новите бутилки с прикрепени капачки на популярната напитка. Тя акцентира върху устойчивите аспекти на новата опаковка и подчерта предимствата на прикрепената капачка – както за околната среда, така и за самия потребител. След встъпителните думи на Юрг Буркхалтер, генерален директор на Кока-Кола ХБК България, и Милена Завалова, директор на производствения център на Кока-Кола ХБК България в Костинброд, които обясниха, че въвеждането на прикрепени капачки е част от прилагането на новата Европейска директива за пластмасата за еднократна употреба, Поли представи и практическото улеснение при консумация от новите опаковки.

В допълнение към вдъхновяващите послания на самото събитие, Поли не пропусна да насочи внимание към мисията на Coca-Cola и в своя Instagram профил. В обръщение към своите последователи и с помощта на забавно видео-послание, тя демонстрира и комфорта на прикрепените капачки в ежедневието.