Зрителите на „Гласът на България“ в ролята на треньори избраха най-МАГНУМистичната песен

Реклама

За първи път в историята на „Гласът на България“ зрителите, имаха възможност да влязат в ролята на треньор и да изберат коя песен да изпее техният фаворит по време на големия финал. Те решиха коя е „най-магнумистичната“ песен, способна да донесе на техния любим изпълнител титлата "Гласът на България". Бяха предвидени и специални награди.

За целта, в края на втория полуфинал на 2 юни, в 22 часа беше активирано специално гласуване на сайта glasat.btv.bg. Там бяха обявени  последните четирима претенденти, всеки със списък от три песни, от които феновете можеха да избират. Всеки потребител, който гласува, получи възможност да се регистрира за специални награди, осигурени от спонсора на проекта – 3 куфара и 3 кашона, пълни със сладолед, които да сподели с приятели. Наградите бяха изтеглени на произволен принцип.

В ефир подгряхме аудиторията за активацията на Магнумистичната песен чрез алтернативни рекламни форми. Комуникирахме проекта и по време на най-гледаните моменти от шоуто – епизодите на живо, чрез насочващи анонси от водещите за активацията. Надградихме комуникацията и чрез интегриране на бранда Magnum в интерактивен формат за насочване към гласуване, който се излъчи във финалния епизод, по време на изпълненията на последните двама финалисти.

За да подготвим и ангажираме аудиторията в уеб среда, стартирахме тийз кампания с rich media банери – skin ad+300x600 и специално заснето тийз видео, в което V-Репортерът на шоуто подсказа на зрителите какво предстои.  

Кампанията беше популяризирана и в радио рубриката „Пей сърце“, посветена на „Гласът  на Българя“, а на 03.06 всички водещи на радио N-JOY даваха информация за Магнумистичната песен и наградите.

Чрез фейсбук постове кампанията получи още по-голям отзвук сред феновете на предаването.

Мултиканалният подход на bTV Media Group и популяризирането на активацията в радио среда и в социалните мрежи допринесоха за достигане до максимално широка аудитория.

Контакти:

bTV Media Group
Отдел “Продажби”
София 1463
пл. България, 1
НДК, Административна сграда, ет. 11
Тел. (+359) 2 9156 531
e-mail: websales@btv.bg