Клин с коченово зеле (листа от цвекло) и ориз

Реклама

Необходими продукти за средна тава:

Замесва се тесто за две кори:

Брашно - 4 с.л.,

сол - щипка,

2 капки оцет,

олио – 1 ч.л.

малко вода да стане за точене.

 

Плънка:

1ч.ч. ориз;

Коченово зеле;

2-3 яйца;

Урда /извара/;

сол;

масло;

 

Начин на приготвяне:

Оризът се задушава. Зелето се попарва във вода, за да омекне. Смесват се и се прибавят яйцата, урдата и сол на вкус. В намазнена тава слагаме едната кора, ръсим плънката и отгоре слагаме другата кора. Печем от едната страна, обръщаме, печем и от другата страна. Готовият клин мажем с масло.