Тайната на щастливото дълголетие - в новия епизод на „Вкусът на България“

Мария Жекова се среща с дядо Руси от с. Панаретовци и неговите над 60 сорта растения в събота от 11:00 ч. по bTV

Реклама

Веднъж докоснала се до богатата кухня на Панаретовци, водещата на „Вкусът на България“ ще продължи приключението си из региона на Сливен, известен с добрите си овощари и градинари. Тази събота от 11:00 ч. по bTV тя ще посети градините пълни с плодни дръвчета и ще се срещне с дядо Руси, за който всички разказват.

 

Водещата ще се озове в „джунглата“ на дядо Руси, местен пенсионер, който отглежда над 60 сорта растения от цял свят - банани, киви, авокадо, над 15 вида лимони, всякакви видове хинап, паупау, кардамон и още много екзотични растения. От него Мария ще научи каква е тайната на щастливото дълголетие и рецептата за „жадна монахиня“ – вид сиропиран кекс.

 

Мария ще остане безмълвна пред страстта, с която живее нейният домакин и съвсем естествено в края на срещата им ще възкликне: „Аз нямам какво да добавя, мога само да се уча!“

 

Приключението в съботния епизод ще продължи и в крепостта „Туида“, където освен интересни исторически разкази, зрителите на bTV ще научат още как са се хранили и как са съхранявали храната си античните ѝ обитатели. Там водещата ще стреля и за първи път с лък.

 

В края на Светлата седмица Мария Жекова ще покаже на всички пред екраните и една страхотна идея за бърза закуска с останалия от Великден козунак.

 

Не пропускайте „Вкусът на България“ - тази събота (22 април) от 11:00 ч. по bTV.

 

Тагове: мария жекова

Последни

Реклама