.

Лиляна Боянова

Лиляна Боянова е репортер и водещ на bTV Новините, както и автор на рубриката „Вярваме в доброто“

Завършила е журналистика в Софийския университет, където получава и магистърска степен по „Публична комуникация”. Водещата започва кариерата си в телевизията през 2004 със стаж в ТВ Европа. През следващите 12 години трупа ценен опит в няколко различни телевизии и признава, че днес е щастлива да бъде част от най-добрия новинарски отбор. Започва да води съботно-неделните новини на bTV през април 2014, но продължава да се развива и като действащ репортер. През есента на 2017 става лице и автор на рубриката „Вярваме в доброто“.

Като журналист се вълнува от социалните теми, както и тези в ресорите образование и здравеопазване. Стреми се репортажите й да побеждават несправедливостта в полза на хората и вярва, че именно в това се състои силата на журналистиката. Лиляна споделя, че е щастлив човек, защото обича работата си. Вдъхновяват я сърцатите, добри и скромни хора, които често са герои в репортажите й.

За своята журналистическа работа Лиляна Боянова е отличена с редица награди, сред които „Героите“ на TimeHeroes през 2017 и „Спасител на детството“, получена от Националната асоциация за приемна грижа през 2016. Позната е като едно от най-красивите лица в българския ефир като в периода 2009- 2015 е двукратен носител на титлата „Мис TV чар”.

За контакти: news@btv.bg

Коментирай
публикувай
  • bobgar

    Стига плюхте. Тя е жена с чест и ум, която не разчита на късмета, макар да поема рискове. Има нещо в нея, което само тя може разпознае в огледалото. Хората се влюбват в нея. Не я познавам достатъчно добре, за да я държа под крилото си. Ако имах криле, за да я подслонят до края на живота си. :-)

  • lunataaa

    Много ме дразни това,че е водеща а говори,като селянка.,,Благодаря ТЬ.Съска,като змия.

  • lubometodiev

    Успех, Лили. Ти си истинско съкровище за колегите от бТВ Новините и за телевизията като цяло. От сърце ти желая, много телевизионно дълголетие