Станислава Цалова

Станислава Цалова е синоптик и водещ на прогнозата за времето в bTV

Реклама

Родена е в София и завършва средното си образование в 18 СОУ „Уилям Гладстон” с японски език и във Втора Английска езикова гимназия като частен ученик. В Софийския университет завършва специалностите „Метеорология”, „География” и „Японистика”, както и Колеж за фоторепортери към университета. Специализирала е в Япония и САЩ.

Станислава Цалова започва своя професионален път като водеща на прогнозата за времето още при старта на bTV. Горда е, че това е първата й и единствена работа до този момент.

Природните стихии винаги са вълнували Станислава и тя с удоволствие се е посветила на изучаването им. „Със зачестяващите екстремни явления, надеждните прогнози стават все по-важни и спасяват човешки животи. Когато прогнозата е точна и адекватна, удовлетворението e огромно”, коментира още Станислава Цалова.

През годините Станислава Цалова е заставала зад редица социални каузи. Част от тях са Националната кампания „Бебе на града" и  Денят на парковете. Участвала е и в кампании на УНИЦЕФ България. Най-отдадена обаче е на кампанията „Да изчистим България”. Участва и помага всяка година от самото начало на кампанията през 2011. Подкрепя Клуба на многодетните семейства, като самата тя е майка на две деца.

През 2003 и 2004 г. е отличена с първа награда за програма за времето на фестивала International Media Events – News and Documentary Festival. През 2004 г. е удостоена с Global Excellence Award на News Corporation. В този период е избрана и за един от носителите на Олимпийския огън при преминаването му през България. През 2011 г. е отличена като „Достоен българин” за инициативата „Да изчистим България за един ден".

В края на 2018 г. Станислава Цалова започва нова авторска поредица „Кой инвестира в бъдещето“, с която представя на зрителите различни възможности за стипендии и развитие за младите хора в науката и изкуството. Така, едно от най-знаковите лица на bTV подема инициатива с практична информация за достъпно образование – стипендии, платформи и програми.

Още от екипа