Десислава Ризова

старши репортер

Реклама

Десислава Ризова е завършила право в Софийския университет, а по-късно защитава и докторска степен по конституционно право отново там. И в момента тя води занятия по конституционно право в университета.

Започва журналистическата си кариера през 1999 и 10 години трупа опит в печатните медии. С телевизията се среща през 2009 в PRO.BG, а през 2010 се присъединява към редакцията с най-голямо доверие в България - тази на bTV. Първоначално е част от предаването за разследвания на медията – „Хрътките“. Впоследствие се присъединява към екипа на новините, а от 2012 година Деси Ризова се занимава с политически и международни теми, като следи работата на партиите и народното събрание. Посветена е и на редица международни теми, като е била в горещи и конфликтни точки в целия свят - Ливан, Сирия, Киргизстан, Украйна, Русия, Афганистан, Ирак, Иран и други.

За своята журналистическа работа Десислава Ризова получава редица признания, сред които награда за телевизионна журналистика „Свети Влас" за отразяването на украинската криза през 2014. Същата година става и Репортер на годината на bTV, „Жена на годината“ в категория „Телевизионна публицистика“ в конкурса на сп. „Грация“, както и носител на приза „Златно перо” на Годишните награди на Съюза на българските журналисти в категория „Електронни медии - телевизия”. През 2018 г. Ризова е отличена и в категория „Телевизия” на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората”.

Още от екипа