Марин Николов

старши репортер

Реклама

От края на 2019 г. утвърденият разследващ журналист Марин Николов е част от нюзрума на bTV. „Ще правя новини, разследвания и репортажи за нещата от живота по телевизия, която и сега пази поведението на четвърта власт. Дано продължи дълго така”, каза репортерът по повод промяната.

Завършил специалност „Културология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, кариерата на Марин Николов започва със стаж в БНТ. След това, в продължение на повече от 15 години, той е последователно криминален репортер и разследващ журналист в Нова телевизия.

Автор е на редица журналистически разследвания в различни сфери: от документни измами, екология и опазване на културното наследство, през обществени поръчки и разкрития относно иманярската и горската мафия, до разследвания за корупцията в съдебната, изпълнителна и местна власт.

За работата си през годините, той е носител на десетки отличия. Сред тях са първа награда за разследваща журналистика на Фондация „Радостина Константинова“ (2015), както и признанието „Достойните българи“ (2015). През 2016 г. Марин Николов получава първа награда за журналистическо разследване в областта на опазването на околната среда. Носител е и на приза „Репортер на годината“ на Фондация „Димитър Цонев“ за 2019 г., на отличие от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ и много други.

Още от екипа