Радиана Божикова

старши репортер

Реклама

Радиана Божикова започва своя професионален път като стажант-репортер в bTV през 2016 година. Отразява събития в публицистичното предаване „120 минути” и лайфстайл предаването COOLt, а през септември 2018 година става и репортер в съботно-неделния сутрешен блок „Тази събота и неделя”. Там тя среща зрителите с изявени родни и чуждестранни творци в областта на културата – интервюирала е редица известни писатели и режисьори, отразява и турнетата на Софийската опера и балет. Сред най-знаковите ѝ интервюта са срещите ѝ с Филип Киркоров, Елена Папаризу, китариста на Стинг Доминик Милър, принцеса Мириам де Унгриа, принц Шарл-Филип Маи Луи, актьора от „Хари Потър“ Девон Мъри и носителя на нобелова награда за физика Бари Бариш.

Автор е на рубриките „Изгубени във времето“, „Фотографите“ и новата поредица „OFFLINE С инфлуенсърите“ . Работила е по рубриката  „Живот на 100 г.“ и юбилейната поредица за Ladyzone и ТСН – „Пазителките“. Автор е и на няколко кратки филма от поредицата bTV Репортерите.

Номинирана е за наградите на Столична община за критика и журналистика в областта на културата през 2019 година. През 2021 година печели приза „Светове и цветове“ на „Сдружението на испаноговорящите журналисти в България“. Вълнуват я социалните теми, свързани с живота на обикновения човек. Мечтае репортажите ѝ да вълнуват, помагат и променят.

Още от екипа