Леда Цветкова

репортер

Реклама

Леда Цветкова e репортер на bTV Новините от 2013 г. Завършила е магистърска степен по „Журналистика и медии” и следва докторантура „Визуална комуникация“ в СУ „Св. Климент Охридски”.

Преди да застане пред телевизионната камера, Леда Цветкова работи като стажант-репортер в програма „Хоризонт” на БНР. Дълго време е част от предаването „120 минути“, където в продължение на 4 години създава рубриката „Големите”, посветена на личностите от историята ни, които карат българите да се гордеят - през очите на техните роднини и приятели. След това продължава професионалния си път като репортер и като младши продуцент в  предаването „Тази сутрин“. Понастоящем е репортер в bTV Новините и се занимава с отразяване на икономически, енергийни, социални и потребителски теми.

Леда Цветкова е автор е на редица репортажи „с душа” и вярва, че най-вълнуваща е всяка следваща история. Докосват я тихите и достойни хора като българските „Учители на колене” и бащата, който всяка година изкачва връх Мусала, носейки на ръце болната си дъщеря. Социалните теми са нейна страст, но казва, че именно възможността да разказва истории от различни сфери прави работата толкова интересна и динамична.

Още от екипа