Вера Найденова

кореспондент от Италия и Ватикана

Реклама

Вера има бакалавърска степен по История и магистратура Комуникации и Връзки с обществеността от Софийския Университет. Завършва Журналистическия факултет на СУ в класа на проф. Милко Петров със специалност политически PR. През 2012 заминава за Рим, където специализира в Папския Латерански Университет. 

Присъединява се към екипа на bTV Новините през 2016 и оттогава отразява турболенциите в италианския политически живот и управленските решения, които диктуват дневния ред в Европа, събития от социално значение и проблемите на българската диаспора на Апенините. Вера отразява и най-важните новини от католическия свят и Ватикана, а неин любим цитат са думите на папа Франциск към журналистите: „Действайте според истината, не бъдете мегафон на онези, които крещят най-силно“.

Вера е артиситчен директор на ежегодните италиански кино-награди Златен Глобус в категорията Телевизионни Сериали. Престижната филмова награда на Асоциацията на чуждестранната преса има 62-годишна история и е третото по важност признание за  филмовата индустрия в Италия.

Владее английски, френски и италиански език. 

Още от екипа