Михаела Златкова

кореспондент от Германия

Реклама

Михаела Златкова е родена и израства в София. В училище изучава руски и английски език.

На 19 години заминава за Германия, където в продължение на една година интензивно изучава немски език към универистета “Отто фон Герике” в Магдебург. Висшето си образование  завършва в Хамбургския университет, където се дипломира като бакалавър по Медии и комуникации с втора специалност Американистика и Англистика. 

Още като студентка тя проявява  интерес към телевизионната журналистика. Първите си стъпки в медиите прави като летен стажант в сутрешния блок на БНТ. 

По време на ковид пандемията се прибира обратно в България, а през 2021 година се присъединява към нюзрума на Bulgaria ON AIR.  Първоначално е част от международния отдел на новините, но бързо започва да отразява и редица вътрешни теми.

През 2023 година животът отново я връща в Германия, този път в Берлин. Започва работа в сферата на комуникациите и социалните медии. През месец март се присъединява към екипа на bTV Новините, като кореспондент в Германия. 

 

В журналистиката най-силно я привлича динамиката на професията и възможността всеки ден да научава нещо ново. Има слабост към човешките истории, които успяват да върнат вярата в доброто. 

Още от екипа