Теодора Трифонова

кореспондент от САЩ

Реклама

Теодора Трифонова е един от водещите репортери на централната емисия на bTV Новините и разследващ журналист със сериозен професионален опит.

Отразявала е редица значими международни събития като последните президентски избори в САЩ, гръцката икономическа криза и протестите в Румъния от зимата на 2017 г. Теодора е автор на редица журналистически разследвания, основно върху здравни и социални теми.

Благодарение на нейно разследване под прикритие бяха показани мизерните условия в детската клиника в „Пирогов“, което доведе и до уволнението на началника на болницата и основния ремонта на отделението. За тази си серия от репортажи през 2013 г. тя е отличена и с престижната награда „Радостина Константинова”. Същото признание Трифонова получава и през 2020 г. за серията си от филми за къщи за гости, направени с европейски средства, които не се използват по предназначение, а сред собствениците им са и кметове, политици и техни роднини.

Други нейни разследвания са свързани с пожаробезопасността на високите блокове, санирани по националната програма за енергийна ефективност, проблемите на спешната помощ, а последно – дейността на псевдолечителя Рене Мей.

Теодора Трифонова е специализирала в Съединените щати по програма на Световния прес институт, обучавала се и по програма нa фондация на Ройтерс.

Още от екипа