Лиляна Боянова

водещ и репортер

Реклама

Завършила е журналистика в Софийския университет, където получава и магистърска степен по „Публична комуникация”. Водещата започва кариерата си в телевизията през 2004 със стаж в ТВ Европа. През следващите 12 години трупа ценен опит в няколко различни телевизии и признава, че днес е щастлива да бъде част от най-добрия новинарски отбор. Започва да води съботно-неделните новини на bTV през април 2014, но продължава да се развива и като действащ репортер. През есента на 2017 става лице и автор на рубриката „Вярваме в доброто“.

Като журналист се вълнува от социалните теми, както и тези в ресорите образование и здравеопазване. Стреми се репортажите й да побеждават несправедливостта в полза на хората и вярва, че именно в това се състои силата на журналистиката. Лиляна споделя, че е щастлив човек, защото обича работата си. Вдъхновяват я сърцатите, добри и скромни хора, които често са герои в репортажите й.

За своята журналистическа работа Лиляна Боянова е отличена с редица награди, сред които „Героите“ на TimeHeroes през 2017 и „Спасител на детството“, получена от Националната асоциация за приемна грижа през 2016. Позната е като едно от най-красивите лица в българския ефир като в периода 2009- 2015 е двукратен носител на титлата „Мис TV чар”.

За контакти: [email protected]

Още от екипа