Влашка саламура

Реклама

Необходими продукти:
риба – сом
чушки –3/  4 бр.
люти чушлета – 3/ 4 бр.
домат – 1бр.
домашно консервиран домат – 1 бутилка.
сол
Царевично брашно
пшенично брашно
скилидки чесън – 4/ 5 бр.
магданоз

Начин на приготвяне:
Сомът се нарязва на котлети и всяко едно парче се осолява. Оставяме ги за 10/15 мин. преди да ги сложим да се пържат. В отделен съд смесваме царевично и пшеничното брашно. Всяко едно парче от само преминава през смесеното брашно, за да се получи запръжка. В тиган загряваме предварително олио, към него се добавя малко сол, за да се пръска при пържене на рибата.  Чушките и домата трябва да се предварително изпечени. Чушките ги обелваме и накъсваме, а домата го нарязваме. Лютите чушлета също ги оставаме на скарата да се по изпекат. В тенджера добавяме вода и сол към нея. След това добавяме накъсаните изпечени чушки, домата,  домашно консервирания домат, за да уплътни бульона . Оставяме да поври няколко минути. Добавяме един черпак мазнината, в която сме пържели рибата. Нарязваме 4/ 5 скилидки чесън. След като бульона е готов и премахнат от огъня добавяме към него чесъна, лютите чушлета магданоза и парчетата сом.

Вижте какви продукти ще са ви необходими и стъпка по стъпка за приготвянето им!