Ванина Недкова

репортер

Реклама

Първата среща на Ванина Недкова с журналистиката е през 2012-та година - в Българската телеграфна агенция, където като стажант-репортер усвоява умението да представя новини със силата на думите. Там тя учи доказаните стандарти за отразяване на събитията във вътрешно-политическия живот на страната. В следващите няколко години Ванина Недкова работи в информационните агенции Фокус и News.bg, след което се среща и с печатната журналистика във вестник “Стандарт”. Като политически репортер там тя отразява ежедневно работата на Народното събрание и живота на политическите партии. През 2020-та година Ванина влиза в кулоарите на парламента вече като репортер, представящ новините и със силата на телевизията. Като политически репортер в Нова телевизия в следващите две години тя отразява политическата вихрушка и поредицата от парламентарни избори, с които се сблъска обществото ни.

За себе си казва, че обича да задава въпроси там, където се намират всички отговори - в сградата на съединението. Мястото, в което се коват законите на страната ни и динамиката, с което се случва това, я карат да иска да разказва и показва на зрителите какво се случва на политическата сцена у нас. 

От септември 2022-та година Ванина Недкова е част от екипа на bTV Новините с ясната задача - да говори за политика и отражението ѝ върху живота на всички нас. 

Още от екипа