Агнеси

Реклама

Необходими продукти:

4 бр. яйца
2/ 3 пакетчета масло
1 чаша захар
2 чаши орехи – смлени или на ситно начукани
4 лъжици к. мляко
1 пакетче бакпулвер
чаша и половина пудра захар
2 чаши бяло брашно

Начин на приготвяне:

Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци, след което ги разбивате с щипка сол, отделно маслото с 1 чаена чаша пудра захар. След като сте ги разбили по отделно ги смесвате и малко по малко добавяте брашното, смлените орехи и ванилията и ги разбърквате. Изсипвате сместа в намазнена тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 30 мин. Трябва да следите за придобиването на златист цвят. После разбивате жълтъците с останалата пудра захар до получаването на гъста кремообразна смес. Нанасяте глазурата след като блатът е изстинал. Печенето на глазурата е по – скоро сушене, защото трябва да стане на слаба фурна – 80 градуса за 10 мин. След като глазурата хване лека коричка изваждате сладкиша от фурната и го оставяте да изстине напълно. След което го нарязвате на ромбоиди.