Домашна торта с юфка

Реклама

Необходими продукти:

1 пакет домашна юфка
125 гр. масло
1 л. прясно мляко
8 с.л. захар
1 пакет ванилия
5 с.л. брашно
4 бр. яйца

Начин на приготвяне:

Юфката се запича във фурната до кафяв цвят с 60гр. масло. След което се прави крема. Предварително разбиваме на каша 5 с.л. брашно, 4 жълтъка и малко прясно мляко и ги изсипваме във врялото мляко. Слага се ванилия и останалото масло. Изсипва се върху юфката и се разбърква с лъжица. Разбиват се отделно белтъците с 2 с.л. захар и трябва да станат на пяна. После се слагат върху юфката с крема и се запича във фурната до леко покафеняване.