Вкусът на България
Реклама
Необходими продукти:
За бисквитите:
фини овесени ядки- 300гр.
яйце – 1 бр.
масло
мед – около 70 гр.
сушен хинап (нарязан)
орехи (нарязани на ситно)
сол
вода – 100 мл.
За крема:
извара от козе мляко – около 2/3 лъжици
мед
ликьор от хинап – 50/ 60 мл.
За медения карамел:
масло
мед
пълномаслена сметана
Начин на приготвяне:
За да приготвим овесените бисквити, взимаме купа. В нея изсипваме ядките,яйцето, малкомасло и мед, сушеният хинап, орехи, сол и вода. Разбъркваме добре всички съставки. От получената смес образуваме топчета, които поставяме в тава и ще бъдат изпечени на 180 градуса за около 15 мин. Трябва да придобият златист цвят.
Докато се пекат бисквитите, подготвяме крема и медения карамел. За да приготвим крема в отделен съд смесваме изварата от козе мляко, мед и ликьора от хинап. Разбъркваме и е готов. За да приготвим меденият карамел, поставяме в тиган малко масло и мед. Разбъркваме и се получава смес. Сваляме от котлона и добавяме пълномаслената сметана и сол. Отново разбъркваме и медения ни карамел е готов.
След като извадим изпечените бисквити в отделни съдове взимаме по една бисквита и я натрошаваме. Върху нея слагаме крема от козе извара и поливаме с медения карамел отгоре.