Баница с тиква

Реклама

Необходими продукти:

брашно – 1 кг.
хладка вода – 300 мл.
сол – 1 с.л.
тиква (настъргана)
захар
олио

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява в тепсия. Прави се кладенче – в него се  слага сол и се замесва меко тесто. От него се правят малки топки . Стоят около 30 мин. От всяко топче се точи кора. Наръсвам с настъргана тиква , 2 /3 с.л. захар, горещо олио и завиваме първата кора на охлюв  и останалите по същия начин около нея. Готовата баница се залива  с 3/ 4 с.л. олио и се пече и около 40 мин на долен и горен реотан  - 150 градуса. След изваждане се напръсква със студена вода и се завива с кърпа, за да омекне.