Балканска пъстърва със смилянски боб и майонеза от девесил

Балканска пъстърва със смилянски боб и майонеза от девесил

Реклама

Необходими Продукти:

Филе от Балканска Пъстърва - 1 бр.
Лук Кромит – 1 бр.
скилидки чесън – 2 бр.
Смилянски Варен Боб – 200- 250 гр.
Връзка Магданоз
Връзка Девесил
Чубрица – 5 гр.
Червен Пипер
Яйце 1 бр.

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме филето от пъстървата. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги слагаме в леко нагорещен тиган. Сипваме малко зехтин. Задушаваме зеленчуците. Малко по- късно добавяме и боба. След това добавяме магданоза, сол, пипер и чубрица.След като добре омекнат зеленчуците ги махаме от тигана и прехвърляме в друг съд. В същия тиган, отново добавяме зехтин и поставяме филето с кожата надолу, притискайки в първия момент филето върху тигана. Добавяме пипер и сол на вкус. Важно е филето да остане сочно.

За майонезата:
Режем връзка девесил на ситно. Във хаванче стриваме листата на девесила, докато получим консистенция като на паста. При пастата добавяме 1 бр. жълтък. Постепенно и внимателно добавяме зехтин докато разбъркваме. Идеята е да получим кремообразна консистенция. Изстискваме малко лимон за свежест и добавяме сол на вкус.

За Мисо Пастата:
Стриваме билки. Добавяме салвия, диви билки, мащерка и още малко девесил. Добавяме малко от бульона , който ни е останал в тигана. Добавяме и ферментирала Мисо паста от смилянски фасул. Прецеждаме течността която сме направили и добавяме към рибата. Накрая добавяме и пастата.