Родопски клин с булгур

Реклама

Необходими продукти:

Точени кори 1 голяма или 2 малки.
Булгур – 350 гр.
Масло – 250 гр.
Гъби манатарки – 100 гр.
Попарена коприва – 100 гр.
Яйце – 1 бр.
Сол – 2 големи шипки.
Риган – 3/4 щипки.
Мащерка 4 щипки

Начин на приготвяне:

Слагаме половината масло в нагорещен тиган. В купа добавяме 350 гр. булгур, добавяме манатарките. После нарязваме копривата и я добавяме при булгура и манатарките. В сместа добавяме и едно яйце и разбъркваме. Добавяме две големи щипки сол, риган 3/4 щипки и мащерка 4 щипки. В тигана с разтопеното масло добавяме една точената кора. Върху нея полагаме обърканата смес и завиваме с външната част от кората. Връщаме тигана върху котлона. Запичаме хубаво и от двете страни като съответно обръщаме клина.