Ризото с трюфели

Ризото с трюфели

Реклама

Необходими продукти:

пълнозърнест ориз – 2/3 шепи
лук – 2 глави
скилидка чесън – 1бр.
зехтин
трюфел – 1/ 2 бр.
зеленчуков булюн
бяло вино – 1 чаша
масло
овче сирене с трюфел
магданоз

Начин на приготвяне:

За булюна – използват се обелки от зеленчуци, с които разполагате ( лук, стъбла от магданоз, дафинов лист, обелки от моркови , сол) Всички заедно се сваряват.

Загряваме предварително малко зехтин и слагаме лука и чесъна. Запържваме ги докато омекнат. После добавяме ориза и чаша бяло вино. Оставяме да се изпари виното и чак след това добавяме булюна  и оставаме ориза да го поеме, но не изцяло. Част от него трябва да остане, за да се получи кремообразната консистенция на ризотото. Когато го свалим от котлона настъргваме отгоре част от сиренето с трюфел. Разбъркваме  и добавяме магданоз (нарязан на ситно) и накрая добавяме трюфела. Накрая пресипваме порциите в отделни съдове и отгоре настъргваме  пресен трюфел.