Вкусът на България
Реклама
Рачник
Необходими продукти за седем порции
5 – 7 средноголеми речни раци, които се измиват добре и заливат с вряла вода;
400 гр- ориз;
200 мл – олио
1 – 2 средно големи глави - кромид лук
черен пипер – на вкус;
сол на вкус
5 – 6 стръка магданоз
1л. вода
Начин на приготвяне
Измитият ориз се поставя в тепсия. Кромидът се обелва и нарязва на дребни късове. Магданозът се нарязва на стръкове от около 3 сантиметра. Сместа се, разбъркват се и се добавя олиото, черния пипер и солта, които отново се разбъркват и поставят в тепсията. Така приготвената смес се залива с вряла вода и се разбърква отново. Върху ориза се подреждат речните раци. Тепсията се поставя в добре загрята фурна с температура от около 200 – 220 градуса. Пече се около 30 – 40 минути.