Коприва с пръжки

Реклама

Необходими продукти:

200 гр. Листа от коприва
1 парче сланина ( 200гр)
5 бр. яйца
4 с.л. царевично брашно
6/ 7 с.л. бяло брашно
сол
връзка девисил
1 /2 глави чесън

Начин на приготвяне:

Копривата се измива и попарва с вряла вода. Веднага я отцеждаме и заливаме със студена вода. След това се нарязва на ситно с ножица. След като е нарязана се слага 2л. вряща вода и сол на вкус и се оставя да ври 15мин. През това време сланината се нарязва на дребни парченца и се стопява. Малките пръжки се отцеждат, а в мазнината се запържват царевичното и бялото брашно. Добавят се във врящата коприва, като се разбива с джуруляк. След това се добавят едно по едно яйцата и отново се разбива с джуруляк. Когато копривата  се сгъсти достатъчно се отстранява от огъня и се овкусява с чесън и девисил. Сервира се в купичка и се добавят пръжките.