Вкусът на България
Реклама
Необходими продукти:
8 бр. яйца
4 с.л. бяло брашно
3 с.л. царевично брашно
масло за намазване на тавичката
30 гр. масло за сместа
щипка сол
1ч.л. сода
10 с.л. захар
1,200мл. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Добавя се сода, сол и разтопеното масло. Отново се бърка до пълно хомогенизиране на сместа. Добавят се двете брашна и се разбива добре, за да няма бучки и последно се добавя млякото. Разбива се енергично докато не стане гладка смес. Получената смес се изсипва в предварително намазана тава с масло и с оставя във фурната на 180градуса, за 40мин. Печивото има вид на пухкав крем карамел.